Inside Google’s New Green HQ

New Google HQ

[sam id=”18″ codes=”true”]Plans emerged last week for a new Google HQ in northern Mountain View. The new campus will a stark departure from the current suburban office park Google calls home.

Renderings show a series of canopy-inspired buildings surrounded by running tracks, peaceful meadows and a flowing creek.

Designed by Bjarke Ingels Group and Thomas Heatherwick, two of Fast Company’s most innovative architecture firms, the plans match up with other large tech headquarters currently in development – see Facebook’s new Frank Ghery-designed Menlo Park HQ, and Apple’s latest spaceship campus in Cupertino.

According to Fast Company, the two firms are known for “their inventive, playful designs that balance sustainability and adaptive reuse with a sense of fun.”

“Together with Heatherwick Studio and Google we have set out to imagine the work environments of future Googlers to be as adaptable, flexible and intelligent as the rest of Google’s wide spanning portfolio,” Bjarke Ingels said in a press release.

Parking will be situated underneath the buildings, which, according to Google’s David Radcliffe on the company’s blog, will be made of “lightweight block-like structure which can be moved around easily as we invest in new product areas.”

Google intends for the new campus to be a central hub in Mountain, an entirely new neighbourhood filed with retail space for shops and cafes. The plans have faced backlash though from both local council and residents, who largely blame the city’s gridlock on Google and its bevy of employees.

[sam_ad id=”85″ codes=”true”]

[sam_ad id=”85″ codes=”true”]